Get Adobe Flash player

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο 9ο Δ.Σ. από τα τμήματα Α1,Α2,Β1,Β2 και Ε1 ( στην αγγλική γλώσσα) που αφορούν στους μύθους του Αισώπου και γενικότερα τα παραμύθια και με αφορμή την παγκόσμι9α μέρα παιδικού βιβλίου, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 παρουσιάστηκαν στη δημοτική βιβλιοθήκη Νάουσας τα Θεατρικά: «Η Ελίζα και οι άγριοι κύκνοι», «Ο παππούς, το εγγόνι και ο γάιδαρος», « Η χιονάτη και οι 7 νάνοι». Επίσης έγινε παρουσίαση των 12 μύθων του Αισώπου μέσα από ζωγραφιές και παιχνίδια.

Τις παραπάνω δραστηριότητες συντόνιζαν: 1)  οι εκπαιδευτικοί Αναστασία Πέκαλη, Βασιλική Κουτσογιάννη, Μαλαματή Ανδρεάδου, Φωτεινή Πάντσου, Ελένη Δουλδούρη, Κατερίνα Τόμτση, Κατερίνα Μπαμίχα και 2) τα μέλη της νεολαίας του CIOFFΖωή Μαλάκη, Δέσποινα Οικονομίδου και Ελίνα Μωυσίδου.

Οικοδέσποινα όλης της εκδήλωσης ήταν η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Αναστασία Κωνσταντίνου

Πρόγραμμα "Teachers4Europe"

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος teachers4europe, οι μαθητές των γαλλικών της Ε' και ΣΤ? τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με την εκπαιδευτικό Γαλλικής Σοφία Αργυροπούλου που ανήκει στην ομάδα των Teachers4Europe, γνώρισαν την Ευρώπη, έμαθαν για τα κράτη-μέλη, έπαιξαν και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για το τελικά έργα τους που είναι :

 

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα "Teachers4Europe"

Εκπ/κή εκδρομή σε Κοζάνη-Καστοριά

Την Πέμπτη 08 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή των ΣΤ' και Ε' Τάξεων στην Καστοριά. Στην αρχή της διαδρομής μας έγινε μια στάση στην Κοζάνη για να επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στους 3 ορόφους τους μουσείου με τα χιλιάδες εκθέματα, που (όπως ενημερώθηκαν με το ξεκίνημα) ορίζουν στην πραγματικότητα τρία διαφορετικά μουσεία: το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Λαογραφικό Μουσείο και το Ιστορικό Μουσείο.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπ/κή εκδρομή σε Κοζάνη-Καστοριά

Έλληνες Ολυμπιονίκες του Τζούντο στο 9ο ΔΣ Νάουσας

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 το 9ο δημ. Σχ. Νάουσας ,επισκέφθηκαν 4 έλληνες ολυμπιονίκες του τζούντο. Ο Αλέξανδρος Κιτσόπουλος, ο Γιώργος Αζωίδης,ο Δημόκριτος Μανουσαρίδης και ο Δαυίδ Τσοκούρης, όλοι τους μέλη της εθνικής ομάδας Τζούντο και με ολυμπιακές νίκες και παγκόσμιες διακρίσεις στο αθλητικό τους μητρώο,συμμετείχαν στην εκδήλωση που παρουσίασαν οι μαθητές της Γ τάξης στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωριμία με αθλήματα σε ειδικές συνθήκες» με υπεύθυνη  εκπαιδευτικό την κ.φ.α Μπακαλιού Κατερίνα.
Οι μαθητές άκουσαν για τις τεχνικές του αθλήματος , παρακολούθησαν προβολές αγώνων ,αλλά και επίδειξη του αθλήματος από μικρούς τζουντόκα.

Διαβάστε περισσότερα: Έλληνες Ολυμπιονίκες του Τζούντο στο 9ο ΔΣ Νάουσας

Εκπ/κή επίσκεψη στο ΧΚ 3-5 Πηγάδια

Στα πλαίσια του προγράμματος "Γνωριμία με τα αθλήματα σε ειδικές συνθήκες" πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2014 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Νάουσας "3-5 Πηγάδια". Οι 65 μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων που πήραν μέρος στη δραστηριότητα πήραν μαθήματα σκι από τους γυμναστές του σχολείου κ.κ. Μπακαλιού Κ., Τόσιου Δ. και Δεληχρήστο Χ. και από πεπειραμένους δασκάλους χιονοδρομίας με αποτέλεσμα όλα τα παιδιά να "κατέβουν" με χαρά τις πίστες αρχαρίων του βουνού.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπ/κή επίσκεψη στο ΧΚ 3-5 Πηγάδια

Γνωριμία με αθλήματα σε ειδικές συνθήκες

ski2013Στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωριμία με αθλήματα σε ειδικές συνθήκες» που υλοποιείται για πολλά χρόνια στο σχολείο μας , οι μαθητές των Ε΄ και  Στ΄ τάξεων επισκέφθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου 2013 το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια Νάουσας. Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κκ. Δουλδούρη Μαρίας και Μπακαλιού Αικατερίνης έγινε εκμάθηση του αθλήματος της χιονοδρομίας στους μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν και σε άλλες δραστηριότητες του βουνού.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων.

Εθελοντικό Πρόγραμμα υποστήριξης μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες

ProgrStyr2012Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (27/5) το Εθελοντικό πρόγραμμα υποστήριξης μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Το πρόγραμμα που διήρκησε περίπου 4 μήνες, υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του τμήματος ένταξης του 9ου Δημ. Σχολείου Νάουσας στο πλαίσιο δράσεων της Δημοτικής Κοινότητας και του Δήμου Νάουσας.
Εμπνευστής και ψυχή του εγχειρήματος υπήρξε ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Κολοβός, ο οποίος πλαισιώθηκε από 26 εθελοντές εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και κοινωνικούς λειτουργούς. Στόχος του προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν 40 παιδιά, ήταν η υποστήριξη των οικογενειών με παιδιά που παρουσιάζουν δυσκολίες μάθησης. Επισημαίνεται ότι είναι η μοναδική προσπάθεια στη χώρα μας που γίνεται στο χώρο των μαθησιακών δυσκολιών με τόσο οργανωμένο και αποτελεσματικό τρόπο.
Στην εκδήλωση που έγινε στο 9ο Δημ. Σχολείο, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ιωάννης Γκαρνέτας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ηλίας και ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Νάουσας κ. Θωμάς Τσουκαλάς, οι οποίοι εξήραν τη σημασία του προγράμματος και την αξιέπαινη πράξη της εθελοντικής προσφοράς των εκπαιδευτικών, λογοθεραπευτών και κοινωνικών λειτουργών στα παιδιά και τις οικογένειές τους, ενώ και μετέφεραν τη βούληση του Δημάρχου κ. Αναστάσιου Καραμπατζού και του Δημ. Συμβουλίου το πρόγραμμα να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Για το Εθελοντικό Πρόγραμμα μίλησαν επίσης, η Δ/ντρια του 9ου Δημ. Σχολείου κ. Αντωνία Χαρίσση, ο εκπαιδευτικός και υπεύθυνος του προγράμματος κ. Γιώργος Κολοβός, εθελοντές και γονείς των παιδιών.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι παρακάτω εθελοντές: Αγγελίδου Ελένη (δασκάλα), Αλματζή Ιφιγένεια (δασκάλα), Αντωνιάδου Ματίνα (δασκάλα), Βλάχου Ευαγγελία (δασκάλα), Γκαρνέτα Έλσα (Ειδική παιδαγωγός), Δημοπούλου Ελένη (δασκάλα), Γουδίνου Καλλιόπη (ειδική νηπιαγωγός), Ευαγγελίδου Μάλαμα (δασκάλα), Κουλαϊτζοπούλου Κατερίνα (ψυχολόγος), Κολοβός Γιώργος (ειδικός παιδαγωγός), Κουτσουφλιάνου Εβίτα (λογοθεραπεύτρια), Λαφάρα Ανθούλα (ειδική παιδαγωγός), Μπιλιούρη Μαρία (λογοθεραπεύτρια), Ρωμηοπούλου Δήμητρα (φιλόλογος), Μηλώση Φανή (δασκάλα), Σουρμελίδου Αγγελική (δασκάλα), Σιάπκα Σοφία (ειδική παιδαγωγός), Σιούλα Μαρία (νηπιαγωγός), Τσαρνούχα Χαρίκλεια (δασκάλα), Τσιουλάκου Κων/να (δασκάλα), Τσομεζίδου Όλγα (δασκάλα), Χατζηκυριάκου Άννα (δασκάλα), Χατζηκυριάκου Μαρία (κοινωνική λειτουργός), Χατζή Ευαγγελία (δασκάλα), Κοτρώνη Ελένη (δασκάλα), Βαδόλα Βασιλική (δασκάλα).
Τέλος, απ? όλους εκφράστηκε η επιθυμία να συνεχιστεί το πρόγραμμα και την επόμενη χρονιά.