ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ: ΤΑΞΕΙΣ ΣΤ1 ΚΑΙ ΣΤ2 – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την Πέμπτη 18-11-2021 τα δύο τμήματα της Στ τάξης με τους εκπαιδευτικούς τους Παπαδόπουλο Ιωάννη και Ιτσκάρα Ερασμία συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ Νάουσας με τίτλο «Ξετυλίγοντας κλωστές και νήματα στα αδράχτια της βιομηχανικής Νάουσας».

Ξεναγήθηκαν σε ιστορικά μνημεία της πόλης από τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Λιλιόπουλο και πληροφορήθηκαν για τη ζωή των Ναουσαίων την εποχή που άκμαζε η νηματουργία. Ανακάλυψαν τα μυστικά των μνημείων του βιομηχανικού πολιτισμού και τον ρόλο που αυτός έπαιξε στη διαμόρφωση της ταυτότητας της περιοχής μας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΕΡΙΑ, όπου οι μαθητές είχαν τη χαρά να δουν από κοντά τη λειτουργία των εργοστασίων στο παρελθόν, να γνωρίσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και καινοτομία του τόπου, τον μόχθο των εργατών κι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας.

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες εντάσσονται στη θεματική υποενότητα «Τοπική πολιτιστική κληρονομιά» των εργαστηρίων δεξιοτήτων, όπου οι μαθητές της Στ τάξης ασχολούνται με τα μουσεία και την αειφόρο ανάπτυξη.