ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΑΥΡΙΟ”

Την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024, επισκέφθηκε το σχολείο μας ύστερα από πρόσκλησή μας, ο συνταξιούχος γυμναστής-ορειβάτης κος Μάινος Κωνσταντίνος. Το σχολείο μας υλοποιεί Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα κατά το σχολικό έτος 2023-2024 με τίτλο: «Γνωρίζω τα βουνά, φροντίζω το περιβάλλον για ένα βιώσιμο αύριο».

Ο κος Μάινος μίλησε στους μαθητές/τριες των Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξεων που συμμετέχουν στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα για θέματα που έχουν να κάνουν με την πεζοπορία, τον εξοπλισμό που χρειάζεται να έχει μαζί του ένας πεζοπόρος-ορειβάτης, για το πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα και για το πού θα πεζοπορήσουμε και τι θα δούμε στις πεζοπορίες μας αυτές.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι η δασκάλα της ΣΤ΄τάξης κ. Αντωνιάδου Ματίνα, η δασκάλα της Ε΄τάξης κ. Κουτσογιάννη Βίλια και η δασκάλα της Δ΄τάξης κ. Ιτσκάρα Ερασμία.

Τα παιδιά, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος, θα πραγματοποιήσουν μια άσκηση προσανατολισμού (Orienteering) στο Άλσος του Αγίου Νικολάου Νάουσας, θα κάνουν μια πεζοπορία στο όρος Βέρμιο και μία ακόμη στο όρος Όλυμπος στο νομό Πιερίας.

Όλα τα παραπάνω θα υλοποιηθούν με την βοήθεια του κου Μάινου, η συμβολή του οποίου στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμά μας είναι καταλυτική και γι’αυτό τον ευχαριστούμε θερμά.