ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021-2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο αγιασμός του σχολείου μας θα γίνει την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 9:00π.μ.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου θα εισέλθουν στην αυλή του ύστερα από επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος self-test, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 το απόγευμα ή με αποδεικτικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

Η διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, δηλαδή κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση των μαθητών/τριών στη σχολική μονάδα.  Οι μαθητές θα επιδεικνύουν το αρνητικό self-test κάθε Τρίτη και Παρασκευή.  Η μόνη εξαίρεση είναι ότι για να εισέλθουν στο σχολείο την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και μόνο για αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να προσκομίσουν το αρνητικό self-test την Δευτέρα και το επόμενο την Παρασκευή.

Αφού πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στο προαύλιο του σχολείου, όπου οι μαθητές/τριες θα στέκονται στα σημάδια που υπάρχουν, έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ τους, φορώντας πάντα τις μάσκες τους, θα εισέλθουν ανά τμήμα στις αίθουσες διδασκαλίας.

Οι δάσκαλοι των τάξεων θα δώσουν στα παιδιά από έναν φάκελο που θα περιέχει μια υπεύθυνη δήλωση για την επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας με τους γονείς/κηδεμόνες, τον εσωτερικό κανονισμό του σχολείου και μια λίστα με ό,τι θα χρειαστούν τα παιδιά για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων θα αποχωρήσουν από το σχολείο σταδιακά, με γνώμονα πάντοτε τα μέτρα ασφαλείας λόγω Covid-19, από τις 9:45π.μ. μέχρι τις 10:00π.μ, αρχής γενομένης από τις μικρότερες προς τις μεγαλύτερες τάξεις.

Τα βιβλία θα δοθούν στους μαθητές/τριες την επόμενη μέρα.  Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά με τις τσάντες τους.  Το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 θα τηρηθεί κανονικά και θα λειτουργήσει και το ολοήμερο.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και ασφάλεια για εσάς και τις οικογένειές σας.

 

Η Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου